Szent Iván éji zsongás és bolyongás

Helye: Tököli parkerdő
Rajt-cél: Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor Rákóczi u. 147.)
Nevezési idő: 20:00-tól 21:00-ig
Indulás ideje: a sötétedéstől függ.
Nevezési díj: nincs
Díjazás: kitűző és oklevél

Ismertető: A tábor megközelítése gépkocsival csak a Rákóczi utcai bejáróig lehetséges. Onnan be kell sétálni a táborig. Két különböző táv indul. Mind a két táv vezetett túra. A hosszabb egy séta a sötét erdőben, a rövid pedig egy a gyerekek részére bátorságpróbával nehezített táv. A hosszabb táv indul először.

Hosszabb (RÓKA) táv: A túra a Duna-partot is érintve igyekszik olyan helyekre vezetni a túrázókat, melyet azok még nem ismernek.

Hossz: kb. 10-12 km
Szintemelkedés: 20 m
Nehézség: könnyű

Ajánlott felszerelés: az időjárásnak megfelelő öltözék, ivóvíz, zseblámpa (jó, ha piros fényű, mert kevésbé zavarja meg az erdő élővilágát és az éjszakai látást sem rontja a véletlen szembe világítás), szúnyog és kullancsriasztó.

Rövidebb (VADMALAC) táv: A túra a gyerekek miatt lassabban halad majd. Idő kell majd a bátorságpróba végrehajtásához is. A próba két szakaszból áll. Az elsőn lámpa bekapcsolása nélkül kell majd végighaladni. (jelzőfények mutatják majd az irányt). A második szakaszon már lehet lámpát használni, de meglepetések is érhetik a sétálót. A próba után egyénileg lehet a piros négyzet jelzésen visszasétálni a táborba.

Hossz: kb. 4-5 km
Szintemelkedés: 10 m
Nehézség: könnyű

Ajánlott felszerelés: az időjárásnak megfelelő öltözék, ivóvíz, zseblámpa (jó, ha piros fényű, mert kevésbé zavarja meg az erdő élővilágát és az éjszakai látást sem rontja a véletlen szembe világítás), szúnyog és kullancsriasztó, jó adag bátorság és türelem.

A célba érkezőket Hot Doggal várja a Szigethalmi T.E. ÖTYE csapata.