Szent Iván éji zsongás és bolyongás

Szent Iván éji zsongás és bolyongás

Ideje: 2021.06.26. 

Helye: Tököli parkerdő          Rajt-cél: Szigethalmi Ifjúsági Élménytábor

Nevezési idő: 20:30-tól 21:15-ig            Indulás ideje: 21:30 és 22:00 között (a sötétedéstől függően)

Nevezési díj: nincs     Díjazás: kitűző és oklevél

Ismertető: A tábor megközelítése gépkocsival csak a Rákóczi utcai bejáróig lehetséges. Onnan be kell sétálni a táborig. A tábor bejárata. Kattints ide! Két különböző táv indul. Mind a két táv vezetett túra. A hosszabb egy séta a sötét erdőben, a rövid pedig egy a gyerekek részére bátorságpróbával nehezített táv. A hosszabb táv indul először. Sajnos az eső hiánya miatt poros útszakaszok is lesznek, ezért ajánlott a zárt sport- vagy túracipő.

Hosszabb (BAGOLY)  táv: A távot Hardy László vezeti az általa kigondolt útvonalon. Igyekszik olyan helyekre vezetni a túrázókat, melyet azok még nem ismernek.

Hossz: kb. 12 km         Szintemelkedés: 20 m           Nehézség: könnyű

Ajánlott felszerelés: az időjárásnak megfelelő öltözék, ivóvíz, zseblámpa (jó, ha piros fényű, mert kevésbé zavarja meg az erdő élővilágát és az éjszakai látást sem rontja a véletlen szembe világítás), szúnyog és kullancsriasztó.

Rövidebb (SÜN) táv: vezeti Krizsa István. A túra a gyerekek miatt lassabban halad majd. Idő kell majd a bátorságpróba végrehajtásához is. A próba két szakaszból áll. Az elsőn lámpa bekapcsolása nélkül kell majd végighaladni. (jelzőfények mutatják majd az irányt). A második szakaszon már lehet lámpát használni, de meglepetések is érhetik a sétálót. A próba után egyénileg lehet a piros négyzet jelzésen visszasétálni a táborba.

Hossz: kb. 4-4,5 km     Szintemelkedés: 10 m           Nehézség: könnyű

Ajánlott felszerelés: az időjárásnak megfelelő öltözék, ivóvíz, zseblámpa (jó, ha piros fényű, mert kevésbé zavarja meg az erdő élővilágát és az éjszakai látást sem rontja a véletlen szembe világítás), szúnyog és kullancsriasztó, jó adag bátorság és türelem.

A célba érkezőket lángossal várják a segítő túratársaink.